På jobbet har vi lunchrast. Den utspelar sig mellan 12.00 och 13.00. Vi kan via stämpling bestämma om den är en halvtimme lång eller en timme. Vad som är intressant gällande starttiden är att folk smyger iväg tidigare och tidigare för att hinna först till mikrovågsugnarna. Mikrolunch skulle man kunna kalla den tiden, alltså den korta tiden innan den egentliga lunchrasten påbörjats, som åtgår för att värma upp sin lunch. Produktionssidan av företaget påbörjar sin lunch kl 12.15. På grund av mikrolunchens införande behöver ju också de gå ifrån innan lunchen för att värma sin mat vilket då kan kollidera med den kvarten som var "vår kvart" från början. Nu når vi ett dilemma. För att hinna värma sin lunch måste man alltså påbörja lunchen innan den börjat annars löper man risk att inte hinna avsluta den förräns efter den tagit slut.
Spännande. Lasagnen var väldigt god iallafall. Och varm.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Ett klassiskt problem som återfins på mången arbetsplatser.
Mvh
Micromicke
Min lunch inleds också i förtid, men för att slå trafiken på utfarten till Anderstorpsvägen. Detta döper jag till turbolunch.
Det gläder mig att fler än jag arbetar på företag som låter sina anställda ha lunchrast...
Jag har arbetat på ett industriföretag i Gislaved där man stämplar ut och har rast, samtidigt som maskinerna fortsätter att producera.
Tänk om detta skulle appliceras i ex fotboll. Då kan man göra mål i halvtid.
Det måste ha varit ett skönt jobb eftersom man producerar vidare under rasterna. Behövde man vara där överhuvudtaget?
Skicka en kommentar